O nama

Osnovala sam „Neustrašivo oko“
želeći popuniti manjkavosti poduke
crtanja i slikanja koje sam prošla.

Zapadnoeuropsko figurativno slikarstvo je stari sistem nastao trudom mnogih generacija sposobnih ljudi. Tijekom vremena došlo je do prekida tradicije podučavanja takvom slikarstvu. Informacije o zanatu postale su gotovo nedostupne. Bile su mi potrebne godine da sakupim fragmente sistema koji danas koristim u podučavanju.

Budući da i sama slikam, spoznaje do kojih dolazim u svakodnevnom radu prenosim svojim učenicima , što čini da prenošenje znanja bude u stalnom kretanju i razvoju. Tečajevi crtanja i slikanja koje držim su korisni kako za moje učenike, tako i za mene. Naime, znanje koje prenosimo mora se konceptualizirati, tj. prenijeti u objašnjenja, u riječi. A stara indijska poslovica kaže: „If you want to master, teach“.


curriculum vitae

Neustrašivo oko
Marcela Gjoni je rođena u Zagrebu. Školovala se na Likovnoj Akademiji u Beču i Sankt Petersburgu. Počela je izlagati za vrijeme studija, imala više samostalnih izložbi, te sudjelovala na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Posljednja njena izložba bila je 2013. u zagrebačkoj galeriji Greta. Trenutno priprema novu izložbu. U veljači 2016. bit će u časopisu Kontura tiskan njen teorijski članak o Ingresu i Freudu.